Lyngby Taarbæk Kommune

Lyngby Taarbæk KommuneLyngby Taarbæk Kommune

Den Kommune Tandpleje samles i ny flot tandklinik ved Lindegårdsskolen

Ny adresse og øgede åbningstider

3. maj samles Den Kommunale Tandpleje i lokaler ved Lindegårdsskolen, Carlshøjvej 8 i Lyngby.

Det betyder, at alle undersøgelser, behandlinger, røntgenbilleder samt bøjle- og specialtandpleje i fremtiden kommer til at foregå i de nye lokaler. Omsorgstandplejen vil stadig foregå fra tandklinikker på plejecentrene.

Sammenlægningen sker for at kunne tilbyde en endnu bedre tandpleje til brugerne af tandplejen.

Leder af Tandplejen Anne Kaae-Nielsen siger: "I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi en høj faglig standard på tandplejeområdet, og det skal vi forsat have. Ved at samle fagligheden øger vi den faglige kompetence - og har samtidig mulighed for at give børn og unge et mere sammenhængende forløb, hvor alle undersøgelser, vejledning og behandling foregår det samme sted."

Børn, unge og deres forældre skal selv sørge for transport til tandklinikken. "Nye patientrettighedsregler foreskriver at forældrene i højere grad end tidligere, skal deltage i deres børns besøg på tandklinikken. Vi har i tandplejen allerede et godt samarbejde med forældrene og glæder os til at fortsætte dette. Tandklinikken ligger centralt og er nem at komme til både med offentlig transport, bil og cykel - og vi øger åbningstiden, så der enkelte dage om ugen er mulighed for at få en tid før kl. 8. og helt indtil kl. 17," siger Anne Kaae-Nielsen.

Der vil stadigvæk være forebyggelse på de enkelte skoler.

"For bare 30 år siden var Den Kommunale Tandplejes hovedopgave at behandle huller - den gang havde en 15-årig i gennemsnit 15 huller - nu har de i gennemsnit under et hul, så vores vigtigste hovedopgave er nu at lære og støtte kommunens børn og unge i at få gode tandplejevaner, så tandsygdomme kan undgås. Derfor vil forebyggelse herunder tandbørsteundervisning og flourbehandling forsat foregå på de enkelte skoler, tæt på børnene," slutter Anne Kaae-Nielsen.

Find mere information om Den Kommunale Tandpleje: www.sundhed.ltk.dk/tandplejen

Siden er sidst opdateret den 20.04.2018